Malvin Mikkelsen Misje

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

25. september 1913

Foreldre

Mikkel og Gjertine Misje, Misje, Herdla

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Relasjon til fylke

Hordaland/Bergen

Flåtetilhørighet

Har stillinger

U. d. m. (Utskrevet dekksmann)

Annet

  • Deltok i 2. verdenskrig
  • Minne frå krigsåra, 1940-45. Intervju med misjefolk, s. 59:

    "Anton og Malvin reiste over til Shetland laurdag 1. november 1941 med Diamanten. Anton var då 30 år. Malvin var eit par år yngre enn broren. Det var Anton som var skipper på overfarten. Han hadde god erfaring med å føra båtar. Anton hadde vore i Tyskland med sild tidlegare. Han var ein stø og påliteleg kar.

    Alle som for over med Diamanten 1. november 1941 ville i marinen. Dei fleste tenestegjorde i Kompani Linge først, deretter gjekk dei over i marinen. Slik var det og for Anton og Malvin. 

    Då dei var ferdige med opplæringa, skulle dei tenestegjera på eskortefartøy. Då viste det seg at båe brørne skulle om bord på same båten. Dei tykte det var litt vågalt, og bad om å få koma om bord på kvar sin båt. Det fekk dei. Malvin gjekk om bord i Narvik. Båten opererte i området Skottland/Færøyane/Shetland –

    Irland. Han var også eit par turar til Gibraltar. Ein gong var dei i Nordnorge og henta folk som måtte koma seg ut i ein fart. Elles slepte dei MTB-båtar som skulle på raid i Noreg, inn under norskekysten. Dette pga. at det var så små tankar om bord i MTB-ane".

    Sjøforsvarets londonarkiv:

    Antatt i Marinen: 4. september 1942, som: U.D.M.

    Sivil stilling: Kystskipper.

    Tidligere militærtjeneste: 1941/42 Nor. L C I  9 mndr.

    Dimittert fra Marinen: 15. oktober 1945.

    Kilder

    "Minne frå krigsåra, 1940-45. Intervju med misjefolk". Marta Lillian Ekerhovd. 1997.

    Sjøforsvarets londonarkiv ved Marinemuseet i Horten: P.20. Kort 313-314.

    RA/RAFA-5156/G/Gb/Gbb/Gbba/L0003