Petter Anton Søholt

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

17. juli 1909

Foreldre

Laurits Johansen og Mathea Eliasen Søholt

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Stavik Fr.

Relasjon til fylke

Møre og Romsdal

Har stillinger

Bestmann

Annet

  • Deltok i 2. verdenskrig
  • "Lang kyst!", Trygve Nordanger, 1975, s. 287:

    Mannskapet på frakteskipet "Batnfjord" utførte stor redningsdåd da de reddet ca. 140 nordmenn og tyske soldater fra "Prinsesse Ragnhild" som gikk på en mine i Landegodefjorden. Utdrag fra bokverket, hvor man kan lese mer om redningsdåden:

    "Den første livbåten fra "Prinsesse Ragnhild" kom inn til "Batnfjord", og folkene ble tatt ombord. Det var atskillige i denne båten, og noen av dem var i god vigør og sjøvante. De hadde da dekkshjelp på "Batnfjord", og Petter Søholt tok med seg så mange at livbåten kunne manøvreres. Noen av dem tilhørte maskinbesetningen fra "Ragnhild". Fra nå av var han ombord i denne livbåten, som var en av de store, og de gjorde flere turer og reddet mange. Båten var tung å ro, og det var mye vann i den.

    Den andre båten fra "Prinsesse Ragnhild" kom til "Batnfjord" mens Petter og Hans og Oskar var ute. Det var ikke så mange i den, og de var forkomne. Det var ikke noen som kunne bemanne denne båten på ny, og den drev av etter at folkene var kommet ombord i "Batnfjord"".