Peter Gordon Jensen

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

17. oktober 1897

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Kristiansand

Bosted

Rådhusgaten 40, Kristiansand

Relasjon til fylke

Vest-Agder

Tilknyttet mønstringsdistrikt

Har stillinger

1. Maskinist (Maskinsjef)

Kjente utdannelser

Maskinistskole (r)Maskinsjefskole

Annet

  • Deltok i 2. verdenskrig
  • Ex gratia-arkivet:

    Registernummer under krigen: London 29458, NY 12606.

    Gift med (jf. London-kort): Johanna Jensen.

    21.9.1945 til Norge med STAVANGERFJORD.

    Andre kilder:

    Gikk tidlig til sjøs og etter å ha avtjent sin verneplikt i maskinrommet på et marinefartøy, fortsatte han å gå gradene om bord i dampskip i utenriksfart, fikk nødvendig verkstedpraksis lokalt, - samt nødvendig teoretisk utdannelse ved Maskinistskolen i Kristiansand. Han endte opp denne perioden som 1. maskinist ombord i D/S AQUILA, tilhørende Langfeldts Rederi i Kristiansand, - ved skipets opplag i hjembyen, omkring 1930.

    I 1931 gjennomgikk han et motorkurs for 1. maskinister ved Kristiansand Maskinistskole, og seilte så ut som 3. maskinist motor om bord i M/T EGERØ, tilhørende Skjeldbreds Rederi.

    I 1934 mønstret han som 3. maskinist på M/T EUROPE, da skipet gikk ut som nybygg fra verftet i Odense, Danmark. Skipet var bygget for Texas Oil Company, et nyetablert rederi i Oslo. Han ble i tjeneste for dette rederi, - etter kort tid: - videre som Maskinsjef, også gjennom krigstiden, til 1946. Da foretrakk han å avslutte sin karriere på sjøen.

     

    Kilder

    RA/S-3545/G/Gg

    RA/S-3545/G/Gi/L0006