Trygve Karlsen

Informasjonen om registrerte krigsseilere er ikke nødvendigvis fullstendig. Eksempelvis vil mønstringer og utmerkelser for enkelte sjøfolk bli registrert senere, ettersom nye kilder blir gjennomgått.

Født

1. juli 1944

Kjønn

Mann

Nasjonalitet

Norge flaggNorge

Fødested

Andøy

Relasjon til fylke

Nordland

Har stillinger

Kjente utdannelser

Skipsførereksamen
  • Trygve Karlsen forteller: 

    Hei.
    Er en pensjonert sjømann med navn Trygve Karlsen. Er nå 77 år og har hatt et langt yrkesliv som sjømann, siste 40 år som Kaptein innenriks i forskjellig slags fart. 
    Min sjøfartskariere begynte hos dere. Jeg var 15 år da jeg mønstret på i deres rederi. Skipet var MS Enduro og mønstret på i Rotterdam. Dette var en stor opplevelse for en 15 åring som ikke hadde vært utenbys før. Møntret på som young man og var ombord i strekk 2 år. Mønstret av i Italia. Hjemreise med tog fra Roma til Oslo, og derfra med tog hjem.
    Fikk god oppfølgning fra rederiet på hjemtur. De 2 årene ombord gikk egentlig fort. Det var
    lagt opp til mye opplevelser gjennom vælferden ombord. Samholdet blant mannskapet var fantastisk. Det var lagt opp til diverse underholdning ombord som film etc.
    Etter et kort opphold hjemme mønstret jeg på Ms Mofjell i 1963. Etter det mønstret jeg på MS Banak som matros i 1965. Mønstret på i Oslo. Dette var da en ny flott båt. Her trivdes jeg svært godt ombord. Gikk med sement fra Oslo til Kanariøyene, der ble det så lastet soyabønner og videre til Afrikanske land. Var ombord her i ca. 1 år før jeg begynte seile på Hurtigrutene. Familie livet sto for tur.
    Senere ble det nautisk utdannelse i Tromsø. Den tiden jeg seilte hos dere var en utrolig fin tid, og formet meg som en god sjømann resten av livet. Legger ved noen bilder fra denne perioden .

    Mvh Trygve Karlsen.

    Kilder

    Trygve Karlsen