Jeremias Støylen

The information on registered seafarers is not in all cases complete. As new sources are studied, information on engagements and medals etc. will be added to some of the already registered seafarers.

Date of birth

November 6, 1907

Parents

Esther Støylen

Gender

Male

Nationality

Norway flaggNorway

Birthplace

Selje

County

Sogn og Fjordane

Education

Kystskipperskole

Other

  • Participant in WW2
  • Ex gratia-arkivet:

    Registernummer under krigen: London 24938.

    Gift med: Inga. 4 barn.

    Jeremias Støylen ankom Storbritannia 29. juli 1942 med motorbåten FORSØK fra Norge. Han var fører og eier av båten. Sønnen Per Ivar Støylen, på 8 år, var også med under overfarten.

    Fra registreringskort: "Present Military, Naval Service or Civil Employment: 25/8.42 to merchant Navy. 28/8.42 joined fishing fleet in Buckie. 12/9-42 on/b "Forsøk" Buckie."

    Støylen hadde tjenesteforhold på et av de norske fiske- og fangstfartøyer som under den 2. verdenskrig ble benyttet i transportoppdrag dels av sivile, dels av militære myndigheter.

    Støylen selv beskriver at dette var hard tjeneste, og at mannskapet bl.a. var ute og berget mannskapet fra det norske skipet M/T SPINANGER da det ble torpedert. "Ellers var farvannet vi seilte i farefullt, med flyangrep og minelagt både med akustiske og magnetiske miner".

    Attest skrevet av Superintendent Captain M. Mortensen ved Nortraship Greenock Branch, 25. august 1945:

    "Vi bevidner herved at Hrr. Jeremias Støylen har tjenestegjort som båtmann på vor motorbåt FORSØK fra August 1942 til August 1945, et tidsrum av 3 år. Hrr. Støylen har den hele tid utført sitt arbeide til vor fulde tilfredshet, og slutter nu på grunn av at båten ikke længer benyttes av oss, men blir tilbakelevert til Fiskeridepartementet for at sendes til Norge. Motorbåten FORSØK blev benyttet av Nortraship's Branch Office Greenock, i Clyde".

    Sources

    RA/S-3545/G/Gg