August Saarkoppel

The information on registered seafarers is not in all cases complete. As new sources are studied, information on engagements and medals etc. will be added to some of the already registered seafarers.

Date of birth

August 15, 1913

Date of death

January 29, 1942Årsak: War-related shipwreck

Parents

Ivan Saarkoppel og Leena Saarkoppel

Gender

Male

Nationality

Estonia flaggEstonia

Birthplace

Tallinn

Place of living

Karose Vold, Tallinn

County

Utlandet

Has sailed for shipping company

Maritime inquiries 1940 - 1945

Other

  • Participant in WW2
  • Londonregisteret:

    Registernummer under krigen: London 57643.

    Nærmeste pårørende Ivan Saarkoppel, Tallinn.

    De var også krigsseilere:

    «Blant mannskapet på 20 som seilte på DS Bjørnvik, var fire forskjellige nasjoner representert. En av de utenlandske sjøfolkene om bord var donkeymann August Saarkoppel. Han var en av de mange estlenderne som arbeidet i den norske handelsflåten. I januar 1942 seilte D/S Bjørnvik i retning Fowey i Sør-England, lastet med 880 tonn kullbriketter. Men på grunn av motortrøbbel klarte ikke skipet å holde følge med resten av konvoien de seilte med. 28. januar ble det vesle skipet angrepet av fem tyske fly. Bombene traff sitt mål og satte skipet i brann. 30-40 sekunder senere var skipet gått ned. Tre av mannskapet overlevde ved å hoppe i sjøen og klamre seg til en flåte i 17 timer før de ble oppdaget og tatt i land. Ragnar Skauge fra Hommelvik i Sør-Trøndelag var en av dem. Da skipet var i ferd med å synke, hadde han ropt til August Saarkoppel og flere andre at de måtte hoppe i sjøen. Men Saarkoppel rakk ikke dette. Han mistet trolig livet ved at han ble dratt med i dragsuget til D/S Bjørnvik. August Saarkoppel ble 29 år gammel».

    Geni:

    Fødselsdato: 02.08.1913 g.s.

    Alternativt fornavn: Augustin.

    Sources

    RA/S-2081/F/Fe/Feb/L0024

    Rosendahl, Bjørn Tore (Red.) (2015) De var også krigsseilere. Omkomne utenlandske sjøfolk på norske skip under andre verdenskrig. Kristiansand: Stiftelsen Arkivet